• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Stefan Tomić iz Klokota noćas pretučen dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Još jedan srpski mladić noćas je, na Božić napadnut na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Grupa Albanaca noćas je oko 2.30 minuta pretukla Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu. Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana” navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je Stefan zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini.

Sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji im je preneo podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne.

Čitav slučaj porodica je prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu, dodaje se.

“I ovaj mučki napad na srpsko dete na Kosovu i Metohiji pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi. Zato se postavlja pitanje šta međunarodna zajednica čini da spreči ovakve napade na Srbe i poveća bezbednost Srba, što je njihova primarna dužnost i obaveza” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još