• Početna>
  • Vesti>

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković položajnik u domu porodice Sofronijević iz Zvečana

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na Božićno jutro bio je položajnik u domu porodice Sofronijević iz Zvečana.

„Ovo božićno jutro, po starom srpskom običaju sam iskoristio da polazim čestitu porodicu Sofronijević ovde u Zvečanu, Srećka, Kristinu, Anastasiju i Sava, da im poželim sve najbolje, da u ovoj kući Hristos donese svako dobro, pre svega zdravlje, mir i berićet“ rekao je Petković.

Istakao je da je domaćin Srećko Sofronijević junak, koji je pre godinu i po dana ranjen od strane specijalnih jedinica.

„Srećko Sofronijević je naš junak koji je pre godinu i po dana bio upucan od strane specijalaca ROSU koji su protivpravno upali na sever Kosova i Metohije i tada je bio gotovo smrtno ranjen. Ja sam ga tada i posetio u bolnici u Beogradu, poželeo sve najbolje i obećao da ću doći i posetiti njegov dom. Eto, ukazala se prilika da baš danas na Božić budem u njegovom domu, da budem položajnik i poželim sve najbolje“ naveo je Petković.

Petković je poručio da će Srbija uvek biti uz porodicu Sofronijević kao i ostale srpske porodice na Kosovu i Metohiji.

„Ono što sam mogao da vidim je da je Srećko odličan domaćin, da na pravi način vaspitava svoju decu, tako da država Srbija je uz Srećka Sofronijevića, uz njegovu porodicu, kao i sve naše srpske porodice na Kosovu i Metohiji“ rekao je on.

Srećko Sofronijević domaćin je istakao da je današnja poseta direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju posebna i da je dodatno uveličala današnji praznik.

„Ovo je za nas posebna poseta, jedan državnik Srbije došao nam je kao položajnik, da uveliča naš praznik i bude zajedno sa nama u ovim teškim trenucima. Hteo bih da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja čini mnogo za srpski narod na KiM, koja je svakodnevno prisutna i pomaže kako bi funkcionisali onako kako treba“ rekao je Sofronijević.

On je Milošu i Stefanu Stojanoviću. dečacima koji su juče ranjeni, poželeo brz oporavak i da što pre budu sa svojim porodicama.

„Hteo bih da poželim brz oporavak deci iz Sirinićke Župe. Ja znam kako je to kada si ranjen, kroz iste takve probleme i ja sam prošao. Neka im Gospod Bog podari brz oporavak i da budu živi i zdravi i da se vrate svojim kućama i porodicama, da proslave Božić i Novu godinu. Isto tako, želeo bih da svom bratu Miljanu Adžiću i svim onima koji su zatvoreni u albanskim zatvorima, što pre da se vrate svojim kućama, da im Gospod da snage, da istraju i da što pre budu sa svojim porodicama“ rekao je Sofronijević.

Comments

Pročitaj još