Brnabić: Srbija ceni stav Rumunije u vezi sa KiM

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Bukureštu s rumunskim kolegom Nikolajem Čukom i ocenila da dve zemlje nastavljaju da jačaju sveukupnu bilateralnu saradnju i političke odnose. Istakla je da Srbija veoma ceni i da je zahvalna Rumuniji na principijelnom stavu povodom Kosova i Metohije

Nastavljamo da jačamo sveukupnu bilateralnu saradnju i političke odnose, a kako bismo ekonomsku saradnju podigli na još viši nivo, radićemo na projektnom povezivanju i povezivanju privrednih komora dve zemlje, napisala je premijerka na nalogu na Instagramu.

Minhenski sastanak bez delegacije Prištine

Premijerka je danas prisustvovala Minhenskom sastanku lidera, koji se održava u okviru predstojeće Minhenske bezbednosne konferencije, a skup je održan iza zatvorenih vrata.

Jedan od panela odnosio se na zapadni Balkan.

“Na tom sastanku iza zatvorenih vrata smo razgovarali o evropskim integracijama čitavog regiona, bilo je govora o regionalnim inicijativama kao što je Otvoreni Balkan, o dijalogu između Beograda i Prištine i konstruktivnoj ulozi predsednika Aleksandra Vučića i svih nas u Beogradu kako bi se našao neki kompromis i očuvao mir i stablnost, ne samo na zapadnom Balkanu već i u čitavoj Evropi”, rekla je Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Minhenskom sastanku lidera, koji se održava u Bukureštu, nije prisustvovao niko iz prištinske delegacije, što, kako je ocenila, dovoljno govori o političkoj poziciji Rumunije.

Comments

Pročitaj još