• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju obišli poplavljena srpska domaćinstva u selu Kuzmin

Foto: RTV Gračanica

Predstavnici Kancelarije za KiM obišli su večeras selo Kuzmin, nedaleko od Kosova Polja, u kome su se izlile reke Sitnica i Drenica i poplavile sedam domaćinstava.

“Odmah po saznanju da su pojedina domaćinstva u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pretrpela štetu u poplavama došli smo u posetu ugroženim porodicama, da na licu mesta na terenu procenimo šta je u ovom trenutku našem narodu najpotrebnije i da im damo podršku u ovom teškom trenutku”, rekao je Petar Nedeljković iz Kancelarije za KiM.

On je istakao da će stručne komisije u nekom optimalnom vremenu, u saradnji sa predstavnicima Privremenih organa, dati detaljnu procenu štete i na osnovu toga će se krenuti u saniranju iste.

“Na žalost na vremenske prilike ne možemo da utičemo ali ono što možemo je , da kao i uvek do sada, budemo sa našim narodom kada je najteže i shodno realnim potrebama pomognemo da se prevaziđe ova za njih teška situacija”, kazao je Nedeljković.

Nedeljković je svim Srbima koji večeras slave Svetog Arhangela u ime kancelarije za KiM čestitao slavu i poželeo da je provedu u miru i blagostanju.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovo Polje Aleksandar Trajković, koji je tokom čitavog dana bio sa meštanima Kuzmina ističe da su porodice poplavljenih domaćinstava evakuisane i smeštene kod rođaka i da će sesituacija pratiti i tokom noći.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila nam je pumpe za ispumpavanje vode , u svakom trenutku imamo na raspolaganju i ekipe iz opštine Gračanica i Privremenog organa grada Prištine. Pratićemo situaciju i reagovati ukoliko dođe do povećanja vodostaja”, kaže Trajković.

U selu Kuzmin, koje je pre ratnih sukoba bilo gotovo etnički čisto srpsko, danas opstaje još 120 srpskih domaćinstava.

Comments

Pročitaj još