• Početna>
  • Vesti>

Promovisana knjiga “Morački jasnovidac” Perice Đakovića u Leposaviću

Promocija knjige „Morački jasnovidac ” autora Perice Đakovića posvećena njegovim razgovorima i filozofskim i duhovnim razmenama sa mitropolitom Amfilohijem održana je u prepunoj crkvenoj sali hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću.
Nakon premijerne književne večeri u Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, usledio je prikaz knjige u Leposaviću kao prvoj sledećoj tački, a pormocija će danas biti održana i u Kosovskoj Mitrovici, a u petak u Gračanici.
Predstavljanje knjige „Morački jasnovidac“ održano je uz blagoslov vladike Raško prizrenskog Teodosija, a sam autor ističe da je u životu i mislima blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija Kosovo i Metohija zauzimalo su posebno mesto, te da mu je zbog toga bilo važno da ovu promociju održi upravo na prostoru KiM.

“Drago mi je da smo svi zajedno imali prilike da evociramo uspomene na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i što šta novo saznali o duhovnoj gromadi u čijem su srcu Kosovo i Metohija zauzimali posebno mesto. Zahvalni smo dragim gostima kroz čiju knjigu mitropolit Amfilohije opet pohodi Kosovo i Metohiju, mada slobodno možemo reći da je on tu uvek prisutan i da znamo da nas njegov blagoslov i dalje čuva i štiti” rekao je Đaković. O knjizi je pored njega besedio i književnik Budimir Dubak, jedan od najboljih poznavalaca dela mitropolita Amfilohija.
Veče su još posebnijim učinili mališani, članovi crkvenog koji su izveli pesmu „Ječam žnjela“ koja je bila jedna od omiljenih pesama mitropolita Amfilohija.

Comments

Pročitaj još