• Početna>
  • Vesti>

Drama “Usud po Grigoriju” prikazuje se večeras u Zvečanu

Foto Dom kulture"Stari Kolašin"

Drama “Usud po Grigoriju”, po tekstu Miloša Latinovića, poznatog pisca i direktora “Bitef teatra”, o životu i stradanju srpskog novinara, književnika i poslanika, biće izvedena večeras u Domu kulture „Trepča“ u Zvečanu u 19.30.

Ovaj drama prati životni usud jednog od najznačajnijih pisaca između dva svetska rata, nazvanim kosovskim Andrićem. Komad daje opomenu društvu da se nikada više ne ponove surovi obračuni i stradanja srpskih intelektualaca.

“Usud po Grigoriju” urađen je u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Doma kulture “Stari Kolašin” iz Zubinog Potoka. 

Scenografiju za predstavu je uradio Goran Stojčetović, kostimograf je Boris Čakširan, a koreografkinja Isidora Stanišić. Originalnu muziku je komponovao Bojan Stojčetović. Za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović, a inspicijentkinja je Zorica Grahovac.

U predstavi igraju: Nebojša Đorđević, Ivana Kovačević, Bojan Stojčetović, Nemanja Janičić, Jasmina Stojiljković, Nikola Đorđević, Tamara Tomanović, Ognjen Mićović i Nikola Stanković.

Comments

Pročitaj još