• Početna>
  • Vesti>

Protest protiv vlade Aljbina Kurtija – postavljene zastave SAD, prozori obojeni u crno

Foto: Gazeta ekspres

Aktivisti Socijaldemokratske partije i civilnog društva danas su simboličnim akcijama u Prištini izrazili protivljenje politici kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog situacije na severu KiM.

Aktivisti Socijaldemokratske partije obojili su prozore na zgradi vlade u Prištini u crno kako bi ukazali na zatvorenost vlade prema građanima i medijima, posebno po pitanju dijaloga sa Beogradom, prenosi prištinski Reporteri.

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Moljićaj rekao je da Priština nikada nije imala netransparentniju vladu i objasnio da je današnja akcija sprovedena kako bi se pokazalo da su građani i mediji neinformisani, dodaje Gazeta ekspres.

Aktivista Arljind Imeri postavio je 17 zastava ispred zgrade prištinske vlade kako bi, kako je naveo, podsetio zvaničnike da Priština treba da deluje u skladu sa zahtevima SAD koje su, napominje Reporteri, tražile da se odloži odluka o preregistraciji vozila za deset meseci, što je Kurti odbio.

Imeri je naglasio da je sporazum o osnivanju Zajednice srpskih opština ratifikovan u skupštini i da ga podržavaju i SAD.

Ranije danas, ubrzo nakon početka sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa liderima opozicionih partija, predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj napustio je zgradu vlade.

Comments

Pročitaj još