• Početna>
  • Vesti>

Simić: Srbi na KiM ne mogu da trpe ono što sprovodi Kurti, nezadovoljstvo veliko 

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će “Srbi sa Kosova i Metohije učiniti sve da se mirno i demokratski izbore za svoje interese, kao i da sačuvaju mir, ali da je njihovo nezadovljstvo veliko”.

On je u izjavi za Tanjug rekao i da će rukovodstvo Srpske liste sutra održati sastanak sa predstavnicima svih kosovskih institucija koje funkcionišu na severu KiM.

“Analiziraćemo situaciju u kojoj se nalazimo, ali i događaje koji će uslediti. Prenećemo stav srpskog naroda, koji neće i ne može da trpi ono što Aljbin Kurti sprovodi ovih dana na terenu. Pokazuje svoju pravu prirodu, pokazuje da želi da Srba nema na KiM”, rekao je Simić, prenosi Alo!.

On je dodao da ljudi unutar Srpske liste žele da na KiM vlada mir.

“Međutim, naše nezadovoljstvo je veliko, a ponašanje Kurtija ugrožava mir. Došlo je vreme da nakon devet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, zbog kojeg su Srbi ušli u institucije, analiziramo dokle smo stigli”, istakao je Simić.

On je rekao da “ispružena ruka mira visi u vazduhu zbog Kurtija”.

“Učinićemo sve da se mirno i demokratski borimo za interese srpskog naroda da sačuvamo mir na ovim prostorima”, rekao je Simić i preneo da su u komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

On je dodao da su zahvalni što u njemu imaju iskrenog sagovornika, kao i da o svojim potezima uvek konsultuju državnih vrh.

“Predsednik Vučić dobio je izveštaj sa terena da je dozlogrdilo, saterani smo u ćošak. Ne očekujemo ništa dobro od Kurtija. Kada je reč o međunarodnoj zajednici, očekujemo da oni izvrše dodatni pritisak, a koliko je to realno, ne znam”, istakao je Simić.

Comments

Pročitaj još