• Početna>
  • Vesti>

Prva 10K Mitrovdanska trka: Treba samo malo volje; najstariji prijavljeni učesnik ima 88 godina

Foto: Radio Mitrovica sever

Atletska smotra „ Mitrovdanska trka“ biće održana u Kosovskoj Mitrovici po prvi put ove godine, u nedelju 6. novembra sa početkom u 11h.  Povodom gradske slave Mitrovdana, Asocijacija sport za sve Kosovske Mitrovice, u saradnji sa Ustanovom za omladinu, sport i specijalizovane usluge, odlučila je da pokrene ovu sportsku manifestaciju  koja podrazumeva trčanje na 10 km.

Start se nalazi na Trgu braće Milić u Kosovskoj Mitrovici, gde je ujedno i cilj, a trasa kojom će se trkači kretati od polazne tačke vodi kroz Ulicu kralja Petra I, sve do Zvečana. Potom, trkači će ići do mosta u Rudaru, gde će skrenuti ka Žitkovcu. Nedalo od skretanja, nalaziće se okretnica a trkaći će se do Kosovske Mitrovice vratiti istim putem

Predsednik Asocijacije sport za sve Kosovske Mitrovice Predrag Lalić  kaže za Radio Kosovska Mitrovica da  se ove godine kotizacija za učešće neće naplaćivati, obzirom da je ova Mitrovdanska trka prvenac, a da  će prijava trajati do nedelje 6. novembra, do 10h. Prijave se vrše jednostavno telefonom ili putem Fejsbuka, gde Asoijacija i Ustanova imaju svoje naloge.

„Naglasio bih da u ovoj trci učestvuju seniori, dakle stariji od 18 godina, pa na dalje… Očekujemo da bude mnogo trkača iz grada, sa Kosova i Metohije, centralne Srbije pa možda i iz inostranstva. Već sada ih je dosta prijavljenih“ kaže Lalić i dodaje da su za prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji obezbeđene novčane nagrade.

„Poručio bih našim sugrađanima: Vikend je. Obucite sportsku opremu. I ako ste entuzijasta ali i ako nikada niste pokušali da trčite. Sve što se započne, to se i završi. Treba samo malo dobre volje, pa možete i kombinovati trčanje i pešačenje. Samo se spremite i pređite kućni prag. To je najteži deo“ poručio je Lalić.

Trku će obezbeđivati kosovska policija, a o zdravstvenom stanju trkača, brinuće ekipe mitrovačkog Zdravstvenog centra i volonteri Crvenog krsta Kosovske Mitrovice. Duž trase, na više mesta, biće postavljene okrepne stanice sa vodom i voćem.

„Trudićemo se u narednom periodu da trka preraste u polumaraton, u koji bismo uključili i mlađe generacije“ napomenuo je Lalić.

Asocijacija sport za sve Kosovske Mitrovice je mlada organizacija koja za sada okuplja petnaestak ljubitelja rekreativnog sporta. Prema Lalićevim rečima, član asocijacije može biti bilo ko bez obzira odakle dolazi i koliko ima godina. Jedini uslov je da voli sport.

Da godine nisu nikakav faktor u odluci da li ćete trčati ili ne, najbolje pokazuje činjenica da će se među trkačima ove godine naći polumaratonac Vladimir Stevanović koji ima 88 godina i najstariji je trkač u Srbiji.

Comments

Pročitaj još