• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jedini koji je razvlastio Srbe na KiM je Vuk Jeremić

Foto: Tanjug

Član Predsedništva SNS Petar Petković poručio je danas da oni koji su najzaslužniji za predaju srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, nemaju trunku moralnog prava da govore o životu našeg naroda u pokrajini i napadaju Srpsku listu po uzoru na Aljbina Kurtija.

“Jedini koji je razvlastio Srbe na Kosovu i Metohiji je Vuk Jeremić za čijeg su mandata pregovori sa Prištinom premešteni iz UN na teren Evropske unije, a koji je potom, da bi zacementirao takozvanu kosovsku nezavisnost, postavio katastrofalno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu”, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je tako reagovao na izjavu potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je Vučić razvlastio Srbiju na KiM i tvrdnje da ne postoji opasnost u vezi sa preregistracijom, već je to, kako je Aleksić nazvao, “velika predstava” u kojoj Vučić pokušava da predavanje nadležnosti Prištini predstavi kao otimanje na silu, a Srpsku listu nazvao “kriminalnom organzacijom”.

“Nema sumnje da bi Jeremić i Aleksić voleli da su Srbi na KiM obezglavljeni i razjedinjeni, jer bi to odgovaralo Kurtiju. Na Aleksićevu žalost, a sreću srpskog naroda na KiM, Srbi na Kosovu i Metohiji imaju svoju državu Srbiju, predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu koji se za njih bore danonoćno”, poručio je Petković.

Kako kaže, ne čudi da se Aleksiću priviđaju kriminalci u svakoj izjavi.

“A, kako i ne bi kada je njegov šef Jeremić uhvaćen da šuruje sa kriminalcima poput Patrika Hoa. Kada je zarađivao milione po belom svetu, nije ga bilo briga za Srbe sa KiM, a sada kada su izvori prihoda presušili, setio se našeg naroda u pokrajini. Neka odgovori Aleksić koliko metara drva se moglo kupiti za jedan tompus Vuka Jeremića?”, naveo je Petković.

On je poručio da Srbija danas pomaže naš narod u pokrajini više nego za poslednjih 40 godina.

“Verovatno su za to čuli Aleksić i Jeremić, pa bi da se dokopaju dela tog novca, ali to im neće poći za rukom jer Srbi na KiM ne žele propale političare i zato im jasno na svakim izborima to i pokažu”, naveo je Petković.

Comments

Pročitaj još