• Početna>
  • Vesti>

Deca Metohije: Kakve su mogućnosti za bavljenje sportom u Goraždevcu?

Foto Print screen(Radio Goraždevac)

Istorija fudbala u Goraždevcu duga je gotovo pola veka i ovo je jedini sport koji je bio organizovan u selu. U poslednje vreme funkcionise i šahovski klub.

Savremeni uslovi za bavljenje sportom u Goraždevcu danas ne postoje. Deci i mladima je danas na raspolaganju samo igralište u okviru O.Š. „Janko Jovićević“ i ledina ispred crkve Presvete Bogorodice u Goraždevcu, na kojoj deca provode vreme i bave se sportom.

Grupa mladih ljubitelja fudbala u Goraždevcu, skoro svakog dana organizuje besplatne treninge za decu mlađu od 16 godina. Deca koja treniraju odlučila su se na taj korak, kako bi se odvojila od telefona i računara.

Oni koji se rekreativno bave fudbalom u ovom „klubu“ ističu da im je veoma drago što imaju priliku da treniraju i da više vremena posvete sportu.

Grupa omladinaca nada se da će klub uspeti da opstane što duže. Iako bez finansijske podrške, voljni su da nastave sa volontiranjem dokle god ima dece koja bi trenirala sa njima.

FK Omladinac je osnovan 1966. Klub je funkcionisao sve do 1999. godine.

Klub je kratko nastavio sa radom u periodu od 2008. godine do 2012. godine. Najveći uspesi kluba su šesnaestine Kupa SFR Jugoslavije gde je izgubio od FK Borac Čačak rezultatom 2:1 utakmici u Goraždevcu i učešće u trećoj državnoj ligi.

Comments

Pročitaj još