• Početna>
  • Vesti>

Štand Kancelarije za KiM na Sajmu knjiga – mesto promocije izdavaštva i stvaralaca sa KiM

Štand Kancelarije za KiM na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, svečano će biti otvoren, 24. oktobra, u 12 sati, u Hali 1a Beogradskog sajma, a otvaranju će prisustvovati direktor Kancelarije Petar Petković.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i ove godine predstaviće izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa Kosova i Metohije. Svakog dana od 23 do 30. oktobra na štandu Kancelarije za KiM u okviru 65. Sajma knjiga publici će se predstaviti pesnici, umetnici i naučnici sa teritorije Kosova i Metohije, kao i književnici i naučni radnici koji se u svom stvaralaštvu i naučnim radovima bave pitanjem Kosova i Metohije” najavljeno je iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se navoda da na ovaj način, Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, kao i ranijih godina, posetiocima Sajma pružiti uvid u bogatstvo naučnog, kulturnog i umetničkog stavralaštva naše južne pokrajine.

Pored ovih aktivnosti, na drugom štandu Kancelarije za KiM u Hali 4 na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, predstaviće se: Dom kulture Gračanica, Ustanova za kulturu, Dom kulture „Stari Kolašin“, Pravni fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Srpska solidarnost, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Učiteljski fakultet u Prizrenu sa privremenim sedištem u Leposaviću, Agencija za izdavačku delatnost Lestve, JP Mreža Most, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Ustanova za novinsko izdavačku delatnost Panorama – Jedinstvo, Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“, Institut za srpsku kulturu Priština, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Leposaviću, Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Serbika, Nacionalna asocijacija studenata „Svi za Kosmet“, Društvo književnika Kosova i Metohije, Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Dom kulture „Sveti Sava“ Istok, Arhiv Kosova i Metohije, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još