Vučić: Ni milimetar nismo bliži rešenju

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić nije mogao da otkrije detalje dokumenta koji su mu ranije danas predali ambasadori Kvinte, dodajući da je dogovor da se taj dokument ne objavi, ali i naveo da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da dođe do eskalacije na terenu.

Na pitanje novinara u Leskovcu šta piše u dokumentu koji je dobio od ambasadora Kvinte, Aleksandar Vučić je odgovorio da je dogovor da se on ne objavi, ali da se svakako tiče KiM i naših razgovora.

“Ima stvari koje možemo da učinimo, ima stvari za koje smo reagovali na drugačiji način”, rekao je Vučić.

Naveo je da je to bio otvoren razgovor, i naglasio da se on, pošto je dogovor da se ne izlazi u javnost, ne ponaša tako da se to posle pojavi u novine, a on “pravi” da ne zna ko je to pustio, jer se mora imati fer odnos prema partnerima,

“Da li je za nas situacija jednostavna pred 31. oktobar – nije”, rekao je Vučić, povodom toga što tog datuma ističe rok za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

Preneo je da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da se dogodi esksalacija na terenu.

“Ja sam rekao sve što mi možemo da učinimo, da izbegnemo tenzije, da deeskaliramo potencijalni sukob, to ćemo da učinino i to možemo. A, sada da ne ulazim u detalje, oko čega smo saglasni, oko čega nismo”, rekao je predsednik Srbije.

“Ni milimetar nismo blizi rešenju oko preregistracije srpskih tablica na KiM”

Upitan o preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da ni milimetar nema približavanja u rešavanju problema oko preregistracije srpskih tablica na KiM.

Na pitanje da li se došlo do koraka bliže rešenju, odgovorio je “ni milimetar”.

“Ne možete izmisliti svaki put problem i onda insistirati na njemu, nametnete svoju volju, a da ne zna niko na osnovu čega. Bavili smo se ličnim kartama, rešili smo jedan problem. Sada svaki put mislite da tako može – e ne može”, poručio je Vučić.

Na pitanje da li se Nemci vraćaju na Ahtisarijev plan, on je odgovorio da je to nešto što liči na Ahtisarija.

“Nešto je Ahtisari, nešto Ahtisari minus, a nešto i Ahtisari plus. Jesam li srećan i zadovoljan zbog toga – nisam”, odgovorio je predsednik Srbije.

Comments

Pročitaj još