• Početna>
  • Vesti>

Vulin se u Nju Delhiju sastao sa brazilskim zvaničnicima

Nju Delhi, 17. oktobra 2022 - Ministar unutrasnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Republike Srbije na 90. zasedanju Generalne skupstine Interpola u Nju Delhiju, razgovarao je danas sa generalnim direktorom za medjunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i clanom Izvrsnog komiteta Interpola za Aziju Hu Bincenom. FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/bs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju, sastao se danas sa generalnim koordinatorom međunarodne saradnje Brazila Luizom Robertom Ungaretijem de Godojom i potpredsednikom Interpola za Severnu i Južnu Ameriku, Valdesi Urkizom.

Sagovornici su istakli da tradiciju prijateljskih bilateralnih odnosa karakteriše međusobno razumevanje i visoko međusobno uvažavanje, saopštio je MUP.

Ministar Vulin zahvalio se Brazilu na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i sprečavanju prijema lažne države Kosovo u Interpol.

Sagovornici su se saglasili o neophodnosti jačanja saradnje srpske i brazilske policije u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Na sastanku je dogovoreno da dve strane u narednom periodu usaglase sporazum kojim bi bio uspostavljen pravni okvir za policijsku saradnju, u cilju borbe protiv narkotika, ali i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Dogovorena je i bliska saradnja i koordinacija aktivnosti u okviru Interpola.

Brazilska delegacija zahvalila se ministru Vulinu na podršci Srbije prilikom izbora Valdesi Urkize za potpredsednika Interpola u Istanbulu 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još