• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Potrebno najpre implementirati Briselski sporazum

Foto: Tanjug

Premijerka Brnabić izjavila je da je pre pristupanja razgovorima o nekim drugim rešenjima o normalizaciji odnosa sa Prištinom, potrebno najpre sprovesti Briselski sporazum, među čijim odredbama je osnivanje Zajednice srpskih opština.

Brnabić je na konferenciji za novinare rekla da se povećavaju pritisci oko Kosova, jer određeni međunarodni faktori žele da vide rešavanje tog otvorenog pitanja, kako ono ne bi bilo na agendi “i niko ne bi mogao da se poziva na taj presedan i opravdava neke druge akcije”.

“Mi nikada nismo bežali od rešavanja tog pitanja i nalaženja načina da postignemo uzajmano prihvatljivo kompromisno rešenje koje će značiti dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine”, istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima, za “dogovor je potrebno dvoje i dve strane koje su spremne da govore o kompromisu”, a u ovom trenutku “nismo ni blizu toga rešenja koje mora da bude kompromisno”.

“Volela bih da se rešenje nađe. Bolje pre nego kasnije zato što će obezbediti normalizaciju odnosa, bezbednost Srba na Kosovu i prosperitet za Albance”, rekla je premijerka Brnabić.

Comments

Pročitaj još