• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Nijedno osumnjičeno lice sa spiska pa ni naši članovi, neće se odazvati pozivu, u pitanju čist politički progon

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić i član predsedništva ove stranke Slavko Simić, nalaze se na spisku građana koji se sumnjiče za izvesna krivična dela. Ovu informaciju potvrdila je Srpska lista u saopštenju u kome se navodi da su pozivi za razgovor tim povodom upućeni, ali da ih nijedan od navedenih političara, nije primio. U saopštenju se ne precizira kako se zna da pozivi za njih postoje, ukoliko im nisu uručena.

“U ovom trenutku možemo da potvrdimo informaciju da su pozivi upućeni i predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih i da oni te pozive nisu primili” kaže se u saopštenju.

Iz Srpske liste najavljuju da će u slučaju hapšenja bilo kog građanina sa pomenutog spiska, biti organizovani protesti, uz mogućnost uvođenja mera građanske neposlušnosti.

“U ime Srpske liste ostajemo pri stavu da se nijedan od lica sa tog spiska, pa i naši članovi neće odazvati tom pozivu jer je u pitanju čist politički progon koji ima za cilj progon našeg naroda sa ovih prostora, kao i da će u slučaju hapšenja bilo kog čoveka sa tog spiska uslediti protesti svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima pa čak i sprovođenje građanske neposlušnosti” navodi se u saopštenju.

Kosovska policija dobila je prošlog meseca spisak imena 72 građana srpske nacionalnosti koji se sumnjiče za rušenje ustavnog poretka Kosova, pokušaj teškog ubistva i druga krivična dela. Postojanje poziva za razgovor koje je policija trebalo da uruči, potvrdili su na zasedanjima skupština opština Severna Mitrovica i Zvečan komandiri policijskih stanica u ovim opštinama Goran Živković i Dragan Stefanović.

Comments

Pročitaj još