KP: Liturgija u Prištini nije bila najavljena

Pošto je prištinski paroh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Staniša Arsić rekao da policija nije dozvolila današnju liturgiju u crkvi Hrista Spasa u Prištini, Kosovska policija saopštila je da nije bilo najavljenih aktivnosti – osim liturgije u crkvi u selu Devet Jugovića pored Prištine.

“Što se tiče zahteva za bilo kakvu versku aktivnost, osim liturgije pravoslavne crkve koja se još uvek održava u selu Devet Jugovića u opštini Priština, nemamo druge najavljene aktivnosti. Ova aktivnost je najavljena i policija prati događaj kako bi se olakšao njegov normalan tok”, rekli su iz policije za portal koha.net.

Iz Kosovske policije su potvrdili da je njihova patrolna jedinica jutros oko 4.30 zastavila automobil sa tri osobe koje su posle provere puštene da nastave svoj put.

Mediji su preneli izjavu paroha Staniše Arsića da je Kosovska policija jutros zabranila služenje liturgije u hramu Hrista Spasa u Prištini povodom praznika Spasovdana.

“Jutros oko pola pet, sveštenstvo iz crkve Svetog Nikole je krenulo da služi svetu liturgiju povodom Spasovdana u hramu Hrista Spasa u Prištini. Međutim, nakon što nas je policajac legitimisao, zabranio nam je da otključamo crkvu, nakon čega je veći broj policajaca – jedan kordon od osam policajaca bio kraj nas, a s druge strane smo primetili još dva automobila sa policijom kako bi sprečili da održimo liturgiju”, kazao je Arsić.

Povodom zabrane sveštenicima da služe u hramu Hrista Spasa u Prištini oglasili su se direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i predsednik Spske liste Goran Rakić.

Izvor i foto Kim

Comments

Pročitaj još