• Početna>
  • Vesti>

Dečija smotra folklora sutra u manastiru Svetih Arhangela

U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U SUSRET VIDOVDANU” kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2022. godine.

Ovu nesvakidašnju smotru dečijeg folklora, tradicije, mladosti i lepote koja se po dvadeset i prvi put održava na Kosovu i Metohiji, organizuju Dom kulture Gračanica, Savez amatera Kosova i Metohije i bratstvo manastira Svetih Arhangela.

Manifestacija će se ove godine održati 28. maja 2022. godine.

Na manifestaciji učestvuje oko 700 izvođača, pretežno dece. Na smotri učestvuju 20 kulturno-umetničkih društava i pojedinaca sa Kosova i Metohije.

Cilj ove manifestacije je čuvanje i negovanje tradicije i narodnih običaja, ali i da deca upoznaju svoje vršnjake, istoriju, kulturu i da na ostacima Svetih Arhanđela grade kulturu sećanja i potrebu da se uništeno obnavlja.

Svim učesnicima manifestacije biće dodeljeni medaljoni , diplome i pehari kao motivacija za dalji napredak i razvijanje talenta.

Manifestaciju su podržali kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još