• Početna>
  • Vesti>

Uskoro iskopavanje bunara za rešenje vodosnabdevanja meštana Badovca

Slavisa Maksimovic Foto: Kosovo online

Kako bi rešili problem meštana Badovca, nadomak Gračanice, u snabdevanju pijaćom vodom tokom letenjeg periodu, Kancelarija za KiM u narednim danima započeće pripreme oko realizacije bušenja arterijskih bunara na tri lokacije u Badovcu u saradnji sa JKP “Regionalni vodovod i kanalizacija” Priština sa sedištem u Gračanici.

Dok se ne završi proces iskopavanja bunara, kao privremeno rešenje Kancelarija za KiM dopremiće cisternu za vodu za meštane Badovca i okolnih naselja.

“Problem vodosnabdevanja u Badovcu je dugogodišnji problem, naročito u letnjem periodu, kada je potrošnja vode povećana”, kazao je direktor JKP “Regionalni vodovod i kanalizacija” Slaviša Maksimović.

Maksimović napominje da se pored povećane potrošnje, javlja i tehnički problem količine vode koja može da se filtrira i distribuira potrošačima Badovca.

“U cilju rešavanja postojećeg problema, u toku je priprema oko realizacije bušenja arterijskih bunara na tri lokacije za naselje Badovac, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju. Sam proces zahteva određeni vremenski period, oko kopanja i ispitivanja izdašnosti i ispravnosti vode”, rekao je Maksimović.

Comments

Pročitaj još