• Početna>
  • Vesti>

Posle otkrivanja plantaže marihuane uhapšen policajac iz Severne Mitrovice, sumnjiči se da je oštetio nadzorne kamere

Foto: Kosovska policija

Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili susinoć policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici zbog sumnje za prikrivanje dokaza nakon jučerašnje akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima.

On se, kako je potvrdio Policijski inspektorat Kosova, tereti za krivična dela „Zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja“ i „Manipulacija dokazima“.

PIK je dobio informaciju ranije da se policajac sumnjiči da je oštetio sigurnosne kamere i drugu opremu u blizini lica mesta u Izvorima.

Policajcu je određeno zadržavanje od 48 sati.

U međuvremenu istu informaciju potvrdio je na svojoj Fejsbuk stranici i kosovski ministar unutrašnjih poslova.

„Nulta tolerancija na kriminal, posebno unutar policije! Za čistu policiju u službi prava i građana! Za poštenog i profesionalnog policajca“, poručio je Đeljalj Svečlja (Xhelal Sveçla).

U selu Izvore iznad Banjske, Kosovska policija je u saradnji sa carinom juče otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na Severu od početka ove godine.

Na novootkrivenoj plantaži policija je pronašla preko 10,000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih 6 miliona evra, precizirao je Svečlja.

Kako je potvrđeno, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja. Uviđajem na licu mesta policija je pronašla čak 26 čaura, ali na sreću povređenih nije bilo.

Izvor KoSSev

Comments

Pročitaj još