• Početna>
  • Vesti>

Vučić se sastao sa Varheljijem, u Briselu saznao da Gervala predaje zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope

Foto: Instagram "buducnostsrbijeav"

Predsednik Vučić prisustvuje večeri koju je šef diplomatije EU Žozep Borelj organizovao za šestorucu lidera sa Zapadnog Balkana u Briselu.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu je dočekala vest da će ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc sutra predati zahtev za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope, potvrđeno je Tanjugu.

Još jedna loša vest je i da će na sastancima na kojima je tema evropska bezbednosna politika od sada moći da učestvuju samo oni sa Zapadnog Balkana koji su uveli sankcije Rusiji.

Vučić se sastao sa Varheljijem

Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Kraljevini Belgiji i tom prilikom se u Briselu sastao sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Vučicća “buducnostsrbijeav”.

Evropski komesar za proširenje izjavio je da je imao “odličan razgovor” s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

“Hvala komesaru na tome što mu nije teško da čuje i sasluša predstavnike Srbije, ma kako to nekome čudno zvučalo. Veoma dobar razgovor”, napisao je Vučić u objavi.

Varheji je na Twitter-u naveo da ga je Vučić “informisao o njegovim važnim sastancima i sporazumima” potpisanim u petak u Beloj kući.

Dodao je da su razgovarali o daljem zajedničkom radu EU, Srbije i Kosova na osnovu dogovora iz Vašingtona.

Varhelji je pozdravio današnji nastavak dijaloga Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa pod okriljem EU.

Borelj uoči večere: Budućnost Zapadnog Balkana je u EU

”Mislim da je dobro imati ovakvu vrstu razgovora pogotovo u ovakvim danima. Sastali smo se u septembru u Njujorku, ali sada je svet u potpuno drugačijoj situaciji. Tada niko nije mogao da zamilsi da ćemo imati jednog agresora i ponovni rat u Evropi”, poručcio je Borelj.

Comments

Pročitaj još