• Početna>
  • Vesti>

Poslanici u kosovskom parlamentu izglasali sporazume u vezi sa prečišćavanjem otpadnih voda u Mitrovici

Foto: KoSSev

Poslanici u kosovskom parlamentu danas su izglasali tri od četiri međunarodna sporazuma. Među njima su se našla i dva u vezi sa razvojem postrojenja za otpadne vode, odnosno prečišćavanjem otpadnih voda u Mitrovici.

U toku je sednica Kosovske skupštine na čijem su dnevnom redu tačke koje su ostale sa nekoliko prethodnih sednica.

Najavljena je i rasprava o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, kao i radu Vlade u prvoj godini njenog mandata.

Sednica je otvorena minutom ćutanja u čast bokseru sa Kosova, Dževdetu Peciju, koji je preminuo u ponedeljak, a nastavljena ratifikacijom međunarodnih sporazuma.

Poslanici su zapravo danas ratifikovali tri od četiri međunarodna sporazuma, javljaju prištinski mediji.

Nije ratifikovan sporazum o finansiranju između Kosova i Međunarodnog udruženja za razvoj projekta reforme sistema socijalne pomoći na Kosovu, zbog toga što je dobio podršku samo 63 poslanika, a dok su 24 bili protiv.

Skupština je, sa druge strane, ratifikovala Sporazum između kosovske vlade i Saveta ministara Albanije o međusobnoj pravnoj pomoći u građanskim i privrednim stvarima.

Glasalo je čak 86 poslanika za njegovo usvajanje, dok nije bilo onih koji su protiv ili uzdržanih.

Potom je ratifikovan i Sporazum o zajmu između Kosova i Evropske investicione banke za projekat razvoja postrojenja za otpadne vode u Mitrovici, sa 85 glasova „Za“. Takođe nije bilo onih koji su protiv ili uzdržani.

Skupština je ujedno izvršila ratifikaciju Sporazuma o zajmu između Kosova i Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat prečišćavanja otpadnih voda u Mitrovici sa 86 glasova poslanika.

Prištinska Koha javlja i da je danas sa 74 glasa „Za“ usvojen Nacrt zakona o zaštiti poslovne tajne u drugom čitanju.

Prema prethodnoj najavi, na današnjoj sednici će se raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o budžetskim izdvajanjima za 2022. godinu, kao i o Nacrtu zakona o minimalnoj zaradi.

Comments

Comments

Pročitaj još