• Početna>
  • Vesti>

Vučić u Donjoj Gradini: Da sačuvamo mir i da nam se više nikad ne ponove stradanja

Foto: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Moramo da sačuvamo život Srbije i Republike Srpske, a naš najveći interes, pored sve nepravde koju nam nanose svakodnevno, je da sačuvamo sačuvamo mir i da imamo dece, da nam se više nikad ne ponove stradanja, poput onog u Jasenovcu, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, obraćajući se u Donjoj Gradini, na obeležavanju Dana sećanja na žrtve zločina NDH u Jasenovcu, primetio da je u tom logoru stradalo više Srba, Jevreja i Roma nego što je svih naroda zajedno stradalo na ostalim stratištima u bivšoj Jugoslaviji , od 1941. naovamo, ali da danas o tome niko ne govori, niti je spreman na to.

“Govorili se o tome na Zapadu, tamo gde nije naročito popularno pričati o žrtvama srpskog naroda? Naravno da ne. I onda dolazimo do teorija da mi Srbi “ne umemo” da prodamo sopstveno stradanje, jer nam ne loš marketing… A, to nije pitanje marketinga, to je pitanje nacije i budućnosti našeg naroda”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da svaki put kada dođe u Donju Gradinu, „grad mrtvih“ pokušava da pronađe odgovore o zlu, uzrocima, zašto bi bilo ko nešto ovako strašno uradio i nikada ne uspe da ga nađe”

Pred nas je istorija uvek postavljala ključno pitanje „zašto”, rekao je Vučić na obeležavanja Dana sećanja na žrtve zločina NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini.

U okviru obeležavanja Dana sećanja na žrtve zločina NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini, na grobnom polju “Hrastovi” služen je pomen stradalima.

Parastos srpskim žrtvama služili su episkop banjalučki Jefrem i sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Comments

Pročitaj još