• Početna>
  • Vesti>

Donfrid u poseti Zapadnom Balkanu, posle Prištine danas u Beogradu

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju Karen Donfrid boravi na Zapadnom Balkanu. Prva stanica na turneji je Priština, gde je doputovala juče. Tokom popodneva se sastala sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon sastanka sa pomoćnicom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Karenom Danfrid i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, rekla je da je na sastanku bilo reči o bezbednosti, dijalogu i razvoju demokratije na Kosovu.

I Karen Donfrid se obratila medijima i istakla da je u Prištini u izazovnim vremenima i trenucima koji, kako je rekla, mogu definisati sudbinu čitave Evrope i Zapadnog Balkana.

“Ruska neopravdana agresija i brutalni rat protiv Ukrajine može da se uzme kao ilustracija koliko je važno da se nastave svi procesi koji su u toku. To se odnosi i na Kosovo i na susede. Nastavak razgovora može dovesti do evroatlantskih integracija. Unapređivanje tih napora treba da dovede do uzajamnog priznavanja između kosovskih i srpskih centralnih vlasti. To će dalje biti garant mira i ekonomskog prosperiteta”, rekla je Donfrid a prenosi RTS.

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju Karen Donfrid, danas boravi u Beogradu.

Izvor: Radio Mitrovica sever, RTK,RTS

Comments

Pročitaj još