Zvaničnici Srbije čestitali Vaskrs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Uskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji ga slave, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

„Slaveći trijumf Večnoga nad neprolaznim, Vama, episkopatu, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima od srca čestitam Vaskrs Sina Božijega. Najveći hrišćanski praznik – to večito svedočanstvo novog života – i ove godine proslavljamo u vremenima iskušenja sa kojim se susreću i naša Otadžbina i slavni srpski narod, ali i celo čovečanstvo. Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju“, istakao je Vučić.

I premijerka Ana Brnabić je u čestitki navela da je Uskrs simbol pobede života, ljubavi, spokoja i dobrog.

“Zajedništvo i solidarnost proveli su nas kroz izazovno vreme, i biće ključni i u periodu koji je pred nama. Međusobno uvažavanje i poštovanje, ljubav i tolerancija su neprolazne vrednosti na koje nas Vaskrs podseća. Ovaj najradosniji hrišćanski praznik daje nam motiv da iznova činimo dobro jer tako postajemo još bolji ljudi”, napisala je Brnabić.

U ime članova Vlade Srbije i u svoje lično ime, Brnabić je poželela da vernici koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru, praznične dane provedu u dobrom zdravlju, ljubavi i duhovnom miru.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Uskrs Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

Dačić je u čestitki poželeo SPC i vernicima da “najveći praznik provedu u miru i slozi sa bližnjima”.

“Vaskrs nas uči da su mir, sloga i poštovanje jedini put kojim ćemo sačuvati sebe, svoj narod i zemlju. Neka i ovaj Vaskrs bude dan kada gledamo napred, bez obzira na sva iskušenja, zato što Srbija i njen narod veruju u svoju budućnost i svoj prosperitet”, naveo je predsednik Skupštine, a preneo njegov kabinet.

Čestitke povodom predstojećeg največeg hrišćanskog praznika uputili su i potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Izvor: Beta, FoNet

Foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još