• Početna>
  • Vesti>

Petković u Banjama i Suvom Grlu: Da i ovde naš narod živi život dostojan čoveka u 21. veku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je danas, na Vaskršnje jutro, u selu Banje, zajedno sa episkopom raško–prizrenskim i kosovskometohijskim Teodosijem i predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, proslavi Vaskrsa i podeli uskršnjih jaja deci sela Banje i Suvo Grlo u opštini Srbica.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Petković je razgovarao sa meštanima ova dva sela o problemima sa kojima se suočavaju i načinima na koji Kancelarija može da im pomogne.

Tom prilikom Petković je čestitao vernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“Iz sela Banje, ovde iz srca Drenice, pozdravljamo vaskoliki srpski rod i čestitamo najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. Svim pravoslavnim vernicima pogotovu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji ujedno prenosim i pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Vaskrs koji je simbol pobede života nad smrću, pobede smisla nad besmislom, pobede nade nad beznađem, čini mi se najbolje se oseća ovde u selu Banje, ali i u Suvom Grlu gde je naš narod uspeo zahvaljujući i crkvi i državi Srbiji da opstane i ostane. Ovde gde smo mnogo postradali, gde je mnogo postradao i manastir Devič, uspeli smo da se sačuvamo kao narod i da dočekamo da i ove godine proslavimo Vaskrs, a daće Bog da ga slavimo i mnogo godina i vekova, kao što smo ga slavili i mnogo godina i vekova unazad” poručio je Petković, navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je najvažnije da gradimo mir i sigurnu budućnost

“Ovde smo svoji na svome, ovde smo da gradimo mir, da razgovaramo sa našom dečicom koja predstavljaju budućnost optstanka našeg naroda ovde, da razgovaramo sa našim meštanima, da vidimo šta je to što još možemo kao država Srbija da pomognemo i učinimo da i ovde naš narod živi život dostojan čoveka u 21. veku. Ni malo nije jednostavno, ni malo nije lako, iskušenja su velika, pogotovu u ovom dosta nezgodnom okruženju, ali tu smo da gradimo mir, tu smo da vodimo računa o našoj deci” istakao je Petković.

U saopštenju se dalje navodi da je Petković podsetio da je Kancelarija za KiM u Suvom Grlu i Banjama obnovila dve ambulante, izgradila srednju školu i naveo da će nastaviti da pomaže. Petković je zahvalio vladiki Teodosiju što su zajedno, na veliki pravoslavni praznik sa Srbima u ovom mestu.

“Da pokažemo jedinstvo jer samo zajedno, kao što je to uvek i bilo, uz Crkvu i državu naš narod ovde ima budućnost. Hristos Vaskrse” poručio je Petković.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarja za KiM

Comments

Pročitaj još