• Početna>
  • Vesti>

Kurti i Osmanijeva čestitali Vaskrs: Da nada i život pobede sve

Kosovski premijer Aljbin Kurti čestisao je u video poruci Vaskrs svim građanima pravoslavne veroispovesti.

“Želim svim našim građanima pravoslavne veroispovesti srećan Uskrs. Svake godine u proleće, prema tradiciji staroj hiljadama godina vernici uz njihove porodice i prijatelje posle posta u trajanju od 40 dana, slave svetu nedelju krunisanu svetim danom Usrksa. Ovog proleća na ovaj sveti praznik želimo da nada i život pobede sve”, kazao je Kurti između ostalog u čestitki.

Poručio je da pravda treba da pobedi zlo, a ljubav mržnju.

“Hristos vaskrse!”, poručio je Kurti u video poruci.

Osmani:

Najveći hrišćanski praznik čestitala je i kosovska predsednica Vjosa Osmani.

“Srećan Uskrs svim pravoslavnim vernicima! Ovaj praznik je odraz solidarnosti, ljubavi i nade u bolje dane, s toga želim da u svakoj porodici prevlada mir i radost. Uskrs je manifestacija naše zajedničke snage, humanizma i solidarnosti, koji oživljavaju nadu u budućnost” navela je Osmanijeva u čestitki.

Ona se međutim osvrnula i na geopolitičke prilike i izrazila solidarnost sa ukrajinskim vernicima koji ovaj praznik dočekuju u ratnim okolnostima.

“Nažalost, mnogi vernici proslavljaju ovaj praznik u vreme kada su mir i sloboda na našem kontinentu ugroženi tiranijom i despotima. Zato se solidarišemo sa mnogim Ukrajincima koji danas slave u ratnoj atmosferi” dodala je Osmani.

Izvor: Radio Mitrovica sever, Kim

Foto: .panorama.com.al

Comments

Pročitaj još