• Početna>
  • Vesti>

Narodno prištinsko pozorište podržalo humanitarnu akciju gimnazijalaca

Na inicijativu učeničkog parlamenta Gimnazije Priština sa izmeštenim sedištem u Lapljem Selu uprava Narodnog prištinskog pozorišta odlučila je da kompletan prihod od ulazica za predstavu Sumljivo lice, koja će se večeras igrati u Domu kulture u Gračanici, ustupe učenicima ove škole čije porodice nisu u mogućnosti da finansiraju njihov odlazak na predstojeću matursku ekskurziju.

„Mi iz Đačkog parlamenta odlučili smo se za ovaj poduhvat da bismo određena sredstva za one koji nisu u mogućnosti da idu na matursku eksurziju i zato smo organizovali „Doručak sa gimnazijalcima“. Našu akciju podržalo je i Narodno pozorište, koji će nam donirati prihod od večerašnjih ulaznica za predstavu, na čemu smo im neizmerno zahvalni“, istakao je član Đačkog parlamenta Luka Stanković.

„Naš parlament je aktivan u svim tim humanitarnim akcijama i takođe radi sa nekim drugim organizacijama na prikupljanju pomoći za naše drugare kojima je pomoć potrebna kao i za socijalne slučajeve“, kazala je, u izjavi za RTV Gračanica, član Đačkog parlamenta Katarina Bojković.

Ivan Stojković, ispred Narodnog prištinskog pozorišta istakao je da se NPP uvek odaziva himanitarnim akcijama.

„Odgovorili smo na molbu učeničkog parlamenta i došli na ideju da i Narodno pozorište nekim svojim učešćem doprinese da svi maturanti zajedno odu na ekskurziju, jer svi smo mi bili maturanti i znamo kako je to kad se nema novca za eksurziju i ovo je samo naš mali doprinos sreći maturanata“, istakao je Stojković.

Narodno pozorište Priština u Gračanici do sada se uvek odazivalo humanitarnim akcijama a i prošle nedelje igralo je humanitarnu predstavu „Zvonar Bogorodičine crkve“ u Velikoj Hoči, nakon čega je prihod od ulaznica uplaćen za lečenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja.

Članovi Đačkog parlamenta Gimnazije ističu da će nastaviti akciju prikupljanja novca za svoje drugare dok ne prikupe sredstva da svi zajedno odu na ekskurziju.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još