• Početna>
  • Vesti>

Lajčak sa Kurtijem o daljim koracima za napredak u dijalogu

Sprecijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je posle razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da je vreme za napredak u dijalogu Beograda i Prištine. Kurti je rekao da dijalog sa Beogradom “treba da bude zaključen stabilnim i izvodljivim sporazumom”.

Lajčak je sa Kurtijem razgovarao na marginama Ekonomskog foruma u grčkim Delfima.

“Razgovarali smo o aktuelnim pitanjima i sledećim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Sada je vreme za napredak”, naveo je Lajčak na Tviter.

“Tokom sastanka je bilo reči o napretku procesa dijaloga između Kosova i Srbije, kao i o narednim koracima u ovom procesu. Premijer je istakao da je Vlada Kosova posvećena principijelnom i uravnoteženom dijalogu. On je ponovio da građani treba da imaju koristi od ovog dijaloga, kroz stabilan i primenjiv sporazum, koji se fokusira na međusobno priznanje”, navodi se u saopštenju iz kabineta Aljbina Kurtija.

Kada je reč o registarskim tablicama vozila, Kurti je istakao činjenicu da su do roka za dogovor o tom pitanju ostale još dve nedelje.

Izvor: RTS


Foto: Tviter nalog kosovskog premijera

Comments

Pročitaj još