Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Štrpcu

Predstavnici Fondacije “Dajana Paunović” i predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uručili su ključeve novog santietskog vozila Saši Krstičiću direktoru Doma zdravlja u ovoj opštini, saopšteno je iz ove fondacije.

“Danas nam je posebno zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo u realizaciji donacije najsavremenijeg ambulantnog vozila Domu zdravlja u Štrpcu. Ovo je samo još jedan dokaz koji govori koliko nam je stalo do našeg naroda koji ovde živi i jasna poruka da su, ponajviše zahvaljujući našim ljudima ovde, Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije. Upravo zbog toga pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu ljudima ovde jer njima je svaka vrsta pomoći dobrodošla”, poručila je Dajana Paunović, osnivačica Fondacije koja nosi njeno ime.

U saopštenju se navodi da je uz zahvalnost fondaciji, donatorima i opštini Štrpce, direktor Doma zdravlja Saša Krstičić istakao veliki značaj ambulantnog vozila za funkcionisanje zdravstvene službe i bolji transport pacijenata kojima je to neophodno i poručio:

“Nama su sanitetska vozila neophodna i na ovaj način smo obezbedili da naši pacijenti putuju brže i udobnije ka većim zdravstvenim centrima. Sada možemo da kažemo da smo za neki izvestan period obezbedili dovoljan broj sanitetskih vozila, a radićemo i na nabavci novih” rekao je Krstičić, a prenosi se u saopštenju.

Ukazujući na veliki značaj ove donacije, posebno u trenutku kada se srpski narod u opštini Štrpce suočava sa velikim brojem problema, predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić istakao je, kako se navodi u daljem tekstu, da je ovo ne samo pomoć već i poruka da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu zaboravljeni.

“Posebno želim da zahvalim Dajani Paunović i njenoj fondaciji, ali i svim donatorima koji su učestvovali u nabavci ovog vozila. Hvala našim prijateljima na poruci da nismo zaboravljeni i da ćemo nastaviti da radimo na stvaranju boljih uslova za život u našoj opštini i stvaranju perspektive ljudima da ostanu na ovim prostorima”, poručio je predsednik opštine Štrpce.

Vozilo koje je uručeno Domu zdravlja u Štrpcu predstavlja najsavremenije ambulantno vozilo i u značajnoj meri će olakšati transport ugroženim pacijentima iz ove opštine ka većim zdravstvenim centrima, stoji na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Fondacija “Dajana Paunović”

Comments

Pročitaj još