Srpska dijaspora danas glasala u Londonu, SAD i Kanadi

Glasanje u dijaspori na izborima koji će u Srbiji i većini biračkih mesta u inostranstvu biti održani sutra, obavljeno je danas u Londonu.Danas se glasalo i u Kanadi i Sjedinjenim američkim državama

Biračko mesto broj 23 u Londonu zatvora se u 20 časova po lokalnom vremenu, kao i biračka meta u SAD i Kanadi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na izborima 3. aprila će glasanje biti organizovano na 77 biračkih mesta u 34 zemlje, a u biračke spiskove u inostranstvu je, prema evidenciji Republičke izborne komisije, upisano 39.777 birača državljana Srbije.

To je najveći broj biračkih mesta i prijavljenih birača u inostranstvu od 2004. godine kada je pripadnicima dijaspore omogućeno da glasaju van matice.

Države u kojima će biti organizovano glasanje su: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Kanada, Katar, Kipar, Liban, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, Sjedinjene Američke Države, Slovačka, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švedska i Španija.

Glasačka mesta će biti otvorena 3. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu, izuzev u Velikoj Britaniji, SAD i Kanadi gde se, zbog vremenske zone, glasanje održava danas u istom vremenskom intervalu po lokalnom vremenu.

Izvor Radio Mitrovica sever,RTS

Foto MSP Srbije

Comments

Pročitaj još