• Početna>
  • Vesti>

Baletska škola Doma kulture Gračanica osvojila pet prvih i dva druga mesta na olimpijadi muzike i plesa centralnog Balkana

Baletska škola „Gračanica“ danas na takmičenju u Nišu (IV International Central Balkan Music & Dance Olympiad Mediana Grand Prix 2022.) osvojila je 5 prvih i 2 druga mesta u izuzetno jakoj kategoriji „Repertoar klasičnog baleta“, u kom su se takmičile baletske škole iz Bugarske, Rusije i Srbije.

Devojčice su baletsku školu predstavljale sa 7 solo varijacija. U kategoriji “Balet children” (8-11 godina) Anđelka Prica osvojila je prvo mesto sa 36 bodova.

Neda Aritonović (34 boda) i Emilija Mihajlović (32 boda) osvojile su drugo mesto, u starijoj kategoriji Balet juniori (12-15 godina) a kao jedni od najmlađih takmičara, četiri devojčice iz Gračanice osvojile su četiri prva mesta, Nikolina Đorđević (35.33 boda), Helena Dimitrijević (35 bodova), Petra Manitašević (35 bodova) i Katarina Nedeljković (34 boda).

„Veoma sam zadovoljna našim rezultatom, jer je konkurencija bila velika. Trudićemo se i raditi još više, kako bi bile bolje.“, rekla je pobednica Anđelka Prica.

One su ponovnim uspehom pokazale da se rad, trud i ljubav prema baletu uvek isplati i bude nagrađen.

Izvor Radio Mitrovica sever

Foto Dom kulture Gračanica

Comments

Pročitaj još