• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: U Klokotu, porodica Vesić na meti napadača

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je kasno večeras da se u Klokotu dogodio incident u kome je žrtva porodica Vesić.

Naime, prema informacijama koje je kroz saopštenje dostavila Kancelarija za KiM, u porodično dvorište familije Vesić iz Klokota, komšije Albanci danas su bacili “zapaljivu napravu” usled čega im je izgoreo veći deo rastinja na imanju.

“Tek pukom srećom, vatra nije doprla do kuće u kojoj žive Ljubomir i Olga sa ćerkom Stanijom, a prilikom napada ćerki su upućene i uvrede na albanskom” stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM ističu da ovo nije prvi put da se porodica Vesić nalazi na meti provokacija, pritisaka i pretnji, ali da jeste prvi put da su se našli na meti direktnog napada, zbog čega osećaju posebnu zabrinutost.

“Vesići pretpostavljaju da se iza ovog napada krije namera komšija da ih zastrašivanjem nateraju da prodaju imanje. Ovo je nažalost još jedan primer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li zastrašivanjem oterali Srbe sa svojih ognjišta” dodaje se u saopštenju.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, a ujutru će ih, kako je najavljeno, obići i predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić da bi im pružio pomoć i podršku.

“Nedopustivi su i zabrinjavajući pritisci sa kojima se suočava porodica Vesić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od policije da pod hitno rasvetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom” poručuju iz Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: asinfo.info

Comments

Pročitaj još