• Početna>
  • Vesti>

Milorad Arlov sutra na Jarinju uručuje stipendije deci sa Kosova

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke, Milorad Arlov, u subotu 27. aprila u 11 časova uručiće na Jarinju sedam četvoromesečnih stipendija u vrednosti 2.800 evra za sedmoro srpske dece sa Kosova, navodi se u saopštenju Odbora.

Zahvaljujući donatorima iz Republike Srpske punih osam godina Odbor stipendira srpsku decu na Kosovu. Radi se o deci iz Kosovke Kamenice, Novog Brda, Gnjilana, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića, iz višečlanih porodica, socijalno ugroženih porodica, bolesnoj deci, deci i maldima sa poteškoćama u razvoju i deci samohranih majki.

“Posljednjih nekoliko godina uručujem ovu donaciju na Jarinju i administrativnim prelazima jer mi je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Ni ovaj put nije odgovoreno iz kancelarije Prištine u Beogradu na moju molbu, koju sam poslao 23. aprila, za ulazak na “Kosovo” da mi dozvole versku i humanitarnu posetu”, rekao je Arlov. 

PU Priština mu je 26. juna 2020. godine prvi put zabranila ulazak i od tada više puta odbijala molbu Arlova da mu skinu zabranu i dozvole ulazak na Kosovo.

Comments

Pročitaj još