• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Kancelarija za KiM akciju suzbijanja kriminala tumači na političko – tendenciozan način

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija je večeras reagovala na saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u vezi sa policijskom akcijom ojačavanja logistike granične policije na administrativnom prelazu Brnjak, u kom se ova akcija karakteriše kao destabilizujući faktor na terenu i kao najgrublje kršenje Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

I u ovom kao i u prethodnom saopštenju, koje je takođe dostavljeno isključivo na albanskom jeziku, iz kosovske policije ističu da je upućivanje kontejnera i logističke opreme na Brnjak, izvršeno u skladu sa „Zakonom o kontroli i nadzoru državne granice“,

“Ovu opremu će službenici granične policije koristiti za obavljanje policijskih poslova, u interesu obezbeđenja građana i vršenje zakonom predviđenih dužnosti. Policijskim službenicima su za nadzor zelene linije na ovom području, nedostajale prostorije i uslovi za rad. Dopremanjem logističke opreme i kontejnera, stvoriće se bolji uslovi i povećaće se efikasnost u izvršavanju poslova i sprečavanju krijumčarenja” navodi se u policijskom saopštenju.

Iz Policije navode da je akcija zatvaranja alternativnih puteva, sprovedena u cilju olakšavanja posla policiji, jer se kako ocenjuju, radi o “ilegalnim putevima namenjenim švercu”. Dalje ističu stav da je Kanccelarija za Kosovo i Metohiju, ovoj akciji dala politički karakter što ona suštinski, kako kažu, nema.

“U nastavku borbe protiv kriminalno-krijumčarskih aktivnosti pre nekoliko dana preduzete su konkretne radnje na zatvaranju nekih ilegalnih puteva koji su služili za šverc. Ove radnje, koje isključivo imaju za cilj obezbeđivanje boljih uslova za rad službenika granične policije i suzbijanje ilegalnog šverca, takozvana Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije, protumačila je na političko-tendenciozan način, iskrivljujući realnost. za navodne radnje u cilju destabilizacije bezbednosne situacije, koje su u stvari sprovedene radi obezbeđenja bezbednosti i sprovođenja zakona. Policija Kosova će nastaviti svoju posvećenost u obavljanju policijskih dužnosti u službi građana i opšte bezbednosti” stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kosovska policija

Comments

Pročitaj još