• Početna>
  • Vesti>

Opština Zubin Potok očistila puteve do planinskih sela

Opština Zubin Potok na površni od 332 kvadratna kilometra ima skoro 70 sela i zaseoka rasutih  po obroncima planina koje okružuju ovu opštinu – Mokre Gore i Rogozne. Zbog težačkog života gorštaka, većina ovih sela iz godine u godinu ostaje sve više bez stanovnika. Nedostatak asfaltnih puteva, loše elektro-energetsko snabdevanja, slaba pokrivenost signalom mobilne telefonije čine da ove krajeve mladi napuštaju, a staračka domaćinstva polako odumiru. Ni priroda koja oduzima dah nije saveznik, posebno kada zaveju snežni smetovi.

Nakon što su nam se posle ovonedeljnih snežnih nanosa sinoć obratili meštani sela Oklace u kojem je danas ostalo da živi četrdesetak ljudi, požalivši nam se da je put u ovom gorštačkom mestu neprohodan i da su odsečeni od magistralnog puta, iako su se više puta, kako tvrde, tokom godina obraćali vlastima sa istom mukom, ali i sa molbom da do sela prođe asfalt, pitali smo opštinu Zubin Potok o aktivnostima opštine – u vezi sa ovim i drugim selima Ibarskog Kolašina.

Iz opštine su potvrdili da je put danas očišćen i prohodan te da je celokupna mehanizacija stavljena u pogon da se, koliko je moguće, očisti put do što više sela i zaseoka.

„Put u selu Oklace u opštini Zubin Potok je očišćen i prohodan. Što se tiče ostalih sela u opštini Zubin Potok, koja je teritorijalno velika (332 kilometara kvadratnih), obaveštavamo Vas da smo svu mehanizaciju koju poseduje opština Zubin Potok u toku današnjeg dana stavili u službi građana. Tamo gde nismo uspeli našom mehanizacijom obezbedili smo naftu, te su uz pomoć naših odbornika i meštana lokalni putevi očišćeni i prohodni su.
Stalno smo na vezi sa zimskom službom koja će biti na raspolaganju našim građanima 24 sata. Hvala Vam što brinete, zajedno i treba da budemo servis građana!“, naveli su u pisanom odgovoru za naš portal.

U iščekivanju opštinske mehanizacije, meštani Oklaca su se dosetili i originalnog načina raščišćavanja puta. Pogledajte u videu koji nam je poslala meštanka ovog sela.

Izvor KoSSev

foto facebook

Comments

Pročitaj još