• Početna>
  • Vesti>

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića u Prilužju

Ovaj Božić sa Srbima sa Kosova provodi i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. U svitanje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića obradovao je porodicu Zdravković u Prilužju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u Prilužju, u skladu sa Božićnim običajima, bio položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića.

“Upravo zbog ovakve radosti mi se i borimo da život pobedi ovde na Kosovu i Metohiji. To je ono na čemu insistira predsednik Aleksandar Vučić, a mi ćemo se potruditi da i u ovoj godini još više pomognemo i u građevinskom materijalu, i u novim bolnicama, školama, vrtićima i u novim radnim mestima. Da učinimo ono što je do nas, da živite ovde život dostojan čoveka. Ovde ste svoji na svome, ovde vekovima slavite Božić, da tako proslavljate Božić i sutra i sa vašom decom i unucima”, rekao je Petković.

Petković je poželeo zdravlje, uspeh i napredak svakom članu porodice pojedinačno.

“Da se u dobru viđamo i za dobro da slavimo i da se veselimo, a upravo ovaj je praznik taj koji jeste praznik života i važno je da smo zajedno i da pokažemo koliko smo jedinstveni i složni i na današnji praznični dan”, istakao je Petković.

Milan Zdravković uputio je direktoru Kancelarije za KiM reči zahvalnosti.

“Velika mi je čast što je direktor Petković došao u moju kuću, u moju mnogobrojnu porodicu. Zahvaljujem se iz srca. Mnogo sam radostan”, rekao je Zdravković.

U 12:00 sati u selu Prekovce, opština Novo Brdo, direktor Petar Petković obići će Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“.

Posetu Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković završiće u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će u 14 sati obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još