• Početna>
  • Vesti>

Mladi fudbaleri sa Kosova i Metohije osvojili treće mesto na Fudbalskom festivalu Srbije održanom u Kraljevu

Prvi dečiji „Fudbalski festival Srbije – Kraljevo 21“ na kojem je učestvovalo preko 120 mališana sa Kosova i Metohije, Gračanice, Štrpca, Kosovske Mitrovice i zapadne Srbije, završen je proteklog vikenda.

Prvo mesto na fudbalskom turniru osvojili su dečaci iz FK „Vlada Dimitrijević“ iz Raške, drugo FK „Sportklub 99“ iz Novog Pazara a na trećem mestu su se našli mladi fudbaleri iz tima selekcija Kosovske Mitrovice.

Prvoplasiranim ekipama trofeje su dodelili gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i profesionalni aktivni fudbaleri iz ovog grada, a učesnicima događaja obratila se i Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije.

“Zbog svesti o značaju sporta i negovanja sportskog duha za zdravo odrastanje naših najmlađih, Fondacija na čijem sam čelu, zajedno sa Humanitarnim sportskim udruženjem ‘Šansa’ iz Beograda, organizovala je ovaj festival na kome su druženje i promocija sportskih vrednosti i sportskog duha kod dece bili mnogo važniji od rezultata. Uverena sam da smo to i postigli, ove godine uz učešće preko 120 mališana, a sledeće godine taj broj će biti i dupliran. Ambicija nam je da ovaj događaj postane tradicionalna manifestacija, najpre od nacionalnog, a kasnije i regionalnog međunarodnog značaja” poručila je Paunovićeva.

Ona je izrazila posebno zadovoljstvo što je na festivalu učestvovala ekipa devojčica iz ŽFK “Novi Pazar”, koja se ravnopravno takmičila sa ostalim timovima i pri tome zabeležila zapažene rezultate.

Manifestaciji su prisustvovali i predsednik Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije Zoran Pantić, predsednik Fudbalskog saveza Kosova i Metohije Igor Uljarević, predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović, predstavnici gradske turističke organizacije, dečijeg “SOS sela”, kao i poznati fudbaleri iz ovog grada.

Festival je bio humanitarnog karaktera, a svi posetioci su umesto ulaznica uplaćivali dobrovoljne priloge za štićenike “SOS dečijeg sela” iz Kraljeva. Festival je održan u organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“, uz podršku kompanije “Meridian”.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Fondacija Dajana Paunović

Comments

Pročitaj još