• Početna>
  • Vesti>

IT odeljenju mitrovačke Gimnazije uručeno 17 desktop računara

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je u pratnji svojih saradnjika uručio 17 desktop računara IT odeljenju Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici.

IT odeljenja su specijalno oformljena gimnazijska odeljenja, gde učenici pored standardnih gimnazijskih predmeta imaju i dodatne predmete iz oblasti informacionih tehnologija. Zahvaljujući ovim dodatnim predmetima, učenici imaju mogućnost da steknu šira znanja u oblasti informacionih tehnologija.

Spirić je tom prilikom rekao da je Privremeni organ u susret novogodišnjim i božićnim praznicima u mogućnosti da podrži obrazovni sistem, što je, kako je rekao, cilj tokom čitave godine.

“Ovo je jasan pokazatelj da ulažemo u mladost i budućnost. Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomaže sve lokalne samouprave a mi smo tu da kao lokalna samouprava pružimo svu potrebnu pomoć. Pomoć se ogleda u opremanju kabineta koji će biti od velikog značaja, kada govorimo o novom IT smeru u ovoj školi. Pored toga, bitno je da stvaramo bolje uslove za školovanje ovdašnje dece, imajući u vidu pandemiju i sve izazove koji su bili iza nas“ rekao je Spirić.

Spirić ističe da Gimnazija ima dugu tradiciju i da je tokom godina dala svoj doprinos u očuvanju institucija i usmeravanju mladih na prave vrednosti. On je najavio i izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smeštena odeljenja osnovnih škola iz južnog dela grada.

Direktorica Gimnazije Ivana Milenković zahvalila se na donaciji i kazala da će računari umnogome koristiti i poboljšati rad, kako nastavnika tako i učenika.

„Našim učenicima je jako potrebna oprema, jer ono što imamo mogli bi da zamenimo i dopunimo, pritom svaki učenik ima svoj računar da na njemu radi. Deca stvarno talentovana i nadamo se da će upisati sve svoje željene fakultete. Na nama je da im pružimo što najbolji moguć kvalitet nastave i što bolju opremu“ rekla je Milenković.

Učenik trećeg razreda IT odeljenja Luka Prlinčević kaže da želi da postane programer, a da će mu na tom putu pomoći savremena tehnologija i nova oprema.

“Ova oprema nam puno znači jer su nam računari bili neophodni. Sada možemo da radimo na većem nivou i nastaviti naše obrazovanje, kako bi bili jednaki sa svim drugim srednjim školama” rekao je Prlinčević.

Podsetimo, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, je učenicima IT odeljenja mitrovačke Gimnazije na obeležavanju Dana Opštine Kosovska Mitrovica dodelio zahvalnicu za doprinos lokalnoj zajednici u oblasti inovacija.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još