• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Zvečana sa predstavnikom EU o početku rada nove deponije na severu

Gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović je razgovarao sa predstavnikom EU Zoranom Kovačevićem o eventualnom početku rada deponije “Savina stena”, a zatim je u prisustvu direktora JKSP “Zvečan” Nenada Radovanovića i Srđana Vučinića iz JKP “Standard Mitrovica”, obišao regionalnu deponiju.

O završnoj fazi izgradnje i eventualnom početku rada same deponije “Savina stena” obavljeni su razgovori sa predstavnikom EU, potvrdili su u opštini Zvečan i komiunalnom preduzeću u Kosovskoj Mitrovici i nadaju se da će deponija uskoro početi sa radom iako nisu precizirali tačan datum.

Opštine Severna Mitrovica, Zvečan i Leposavić nemaju svoje deponije i otpad koji se sakuplja u ovim opštinama često završava na mestima koja nisu predviđena za njegovo odlaganje. Deponija “Savina stena” je planirana kao dugoročno rešenje odlaganja otpada za tri opštine na severu Kosmeta. Početak rada ove deponije rešio bi veliki problem sa kojim se susreću dugi niz godina, a istovremeno bi bili ispunjeni svi ekološki standardi

Izvor: Radio Mitrovica sever

(Foto Kosova Press)

Comments

Pročitaj još