• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM u 2021. stambeno zbrinula 85 porodica u Gnjilanu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u ovoj godini je izdvojila više od 46 miliona dinara za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stambenih objekata u opštini Gnjilane, saopšteno je izKancelarije.

“Time je 85 porodica iz ove opštine rešilo svoje stambeno pitanje i dobilo bolje i adekvatnije uslove za život. Poslednjim paketom pomoći, novu kuću od 65 kvadrata dobiće porodica Stojković, iz sela Donje Kusce, koja broji broji 5 članova, od kojih troje dece i destočlana porodica Ristić iz Paralova, u kojoj živi četvoro dece, koji su živeli u oronulim i starim kućama” navodi se u saopštenju.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislav Tajić, rekao je da je jedan od najvažnijih zadataka Kancelarije stambeno zbrinjavanje našeg naroda.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju ulaže značajna finansijska sredstva i napore kako bi obezbedila našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini bolje uslove za život, posebno stavljajući akcenat na socijalno ugrožene porodice sa malom decom. Mi smo ove godine stambeno zbrinuli ukupno 85 porodica samo u opštini Gnjilane, od kojih smo za 61 domaćinstvo obezbedili pomoć u vidu građevinskog materijala, dok je za 24 porodice urađena kapitalna rekontrukcija stambenih objekata, izvršena dogradnja i adaptacija, dodajući na to i izgradnju kuća za ove dve porodice, za koje su sredstva opredeljena” navode se u saopštenju Tajićeve reči.

On, prema daljem pisanju, napominje da je budžetom od 46 miliona obuhvaćena i pomoć za 114 porodica čiji su pomoćni objekti pretrpeli štetu usled januarskih poplava.

“Važno nam je da pomognemo našem narodu i kada se dogode neke nepredviđene okolnosti, pa smo isplatili i jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara domaćinstvima čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama. Nastavićemo i u sledećoj godini da ulažemo i da pomažemo, jer jedan od prioriteta Kancelarije za KiM jeste da obezbedi našem narodu uslove za ostanak i opstanak u pokrajini ” zaključio je Tajić.

Izvor: Kancelarija za KiM

Foto kurir-info.rs

Comments

Pročitaj još