• Početna>
  • Vesti>

Odbornici SO Severna Mitrovica formirali Odbor za politiku i finansije i Odbor za zajednice

Na prvoj redovnoj sednici novog saziva skupštine opštine Severna Mitrovica formiran je Odbor za politiku i finansije kao i Odbor za zajednice. Na današnjem zasedanju predstavljena je i petcija meštana naselja Suvi Do, koja se tiče policijske stanice, koja je od nedavno u nadležnosti opštine Južna Mitrovica.

Formiran je sastav Odbora za politiku i finansije, koji odražava sastav skupštine vodeći računa o zastupljenosti polova. Obzirom da Srpska lista ima 17 odbornika u skupštini, a Građanska inicijativa Mitrovica 2, odnos članova Odbora je 4:1.

Za članove Odbora za politiku i finansije izabrani su Nemanja Biševac, Ivan Zaporožac, Gordana Savić, Dejan Gurešić i Fljutra Hamza Azemi.

Umesto gradonačelnika Milana Radojevića, koji je podneo ostavku na mesto odbornika, zamenio ga je odbornik Radovan Tanić, a odbornika Aleksandra Spirića zamenio je Branko Radovanović.

Skupština Opštine Severna Mitrovica osnovala je i stalni Odbor za zajednice, koji će se baviti problemima zajednica koje žive na teritoriji opštine.

Za članove Odbora za zajednice izabrani su odbornici Nebojša Milanović i Ivana Rakić ispred srpske zajednice, ispred albanske zajednice Agim Bahrimi i Petrit Miftar, ispred romske zajednice Hasir Krasnići, ispred bošnjačke Biser Ahmeti i ispred goranske zajednice Salim Pelivani. 

Građani naselja Suvi Do, opštini su dostavili peticiju u kojoj traže rešavanje problema koji se tiče nadležnosti policijske stanice u Suvom Dolu, koja je nedavno pripala opštini Južna Mitrovica.

Odbornik i meštanin Suvog Dola Branko Radovanović je odbornicima predstavio peticiju i zatražio rešenje problema.

 „Mislimo da je ovom odlukom kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljaj Svećlja napravio diskriminaciju, i iskazao nepoverelje prema policijskim službenicima. Zato od gradonačelnika očekujemo da utiče da se ova odluka vrati van snage i da se sve vrati na staro, pod upravom Policijske stanice Mitrovica Sever. Policajci Srbi i Albanci, su korektno radili svoj posao i treba da nastave, jer ono što je dobro ne treba menjati“ rekao je Radovanović.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je istakao zadovoljstvo jer je novi saziv skupštine krenuo sa radom u punom kapacitetu i kazao da će pokušati da nađe najbolje moguće rešenje za meštane Suvog Dola.

„Ja ću se kao gradonačelnik u narednom periodu potruditi da dobijemo odgovore na pitanja koja su postavili meštani Suvog Dola. Nadam se da ćemo imati sagovornika u Prištini na tu temu, jer zaista postoje otvorena pitanja i zabrinutosti. Ovde smo da radimo u interesu i na korist građana“ rekao je Radojević.

On je rekao da će u narednom periodu imati razgovore sa institucijama u Prištini i da će nakon toga obavestiti odbornike u skupštini kao i meštane Suvog Dola.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još