Zatražen pritvor za osumnjičene za ubistvo u Glođanu

U Osnovnom sudu u Peći danas su se prvi put pojavila trojica osumnjičenih za trostruko ubistvo i ranjavanje jedne osobe u selu Glođane kod Dečana. Osnovno tužilaštvo u ovom gradu zatražilo je na ročištu određivanje dodatne mere pritvora od 30 dana za svu trojicu.

Ovu informaciju potvrdio je portparol tužilaštva, Škodran Nikći, preneo je Indeksonline.

„Tužilac na predmetu je u zakonskom roku podneo zahtev za određivanje pritvora i ovaj zahtev je predstavio na današnjem pretpretresnom ročištu i nadam se da će sudija da donese odluku o ovom zahtevu“, kazao je.

Potvrdio je da se osumnjičeni terete za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Nikći je, kako prenose prištinski mediji, odbio da iznese više detalja, a zbog „osetljivosti slučaja“.

Prištinski mediji javili su u ranim popodnevnim satima da je ispred Osnovnog suda u Peći pre održavanja ročišta namenjenom odlučivanju o meri pritvora bio stacioniran veći broj policijskih službenika.

Sinoć – više od petnaest dana od izvršenja zločina u Glođanu, kada su ubijeni vozač autobusa i dvoje učenika, uhapšena su trojica osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ovim zločinom.

Ove navode izneo je kasno sinoć glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći, Agim Kurmehaj.

„Posle incidenta krenuli smo sa intenzivnim istragama uz pomoć Državnog tužilaštva. Nakon intenzivnog rada, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično delo teško ubistvo. Tužilaštvo im je odredilo zadržavanje do 48 sati“, rekao je Kurmehaj.

On takođe nije izneo više detalja o slučaju, rekavši ujedno da pitanja nisu dozvoljena zbog osetljivosti slučaja.

Sa druge strane, prištinski mediji javljaju da su juče uhapšeni H. M, zajedno sa dvojicom sinova, K.M. i M. M.

Takođe navode i da je H. M, dan nakon napada na autobus u Glođanu, govorio za medije, izrazivši saučešće porodicama žrtava, te da je ujedno incident opisao kao „strašan“.

Podsetimo, dvadesetšestog novembra nepoznati napadač kod Glođana otvorio je automatsku vatru na autobus koji je prevozio učenike posle nastave iz Đakovice ka Dečanu. Smrtno su stradali 17-godišnji i 18-godišnji učenik i učenica, kao i vozač autobusa.

Sve do juče, tj. hapšenja osumnjičenih, nije bilo nikakvih pomaka u javnosti u vezi sa istragom.

Izvor: KoSSev, Indeksonline

Foto: Rojters


Comments

Pročitaj još