• Početna>
  • Vesti>

Borbu sa kovidom izgubilo 40 pacijenata, koronavirusom zaražene još 1.884 osobe

Tokom protekla 24 sata u Srbiji je registrovano 1884 nova slučaja zaraze koronavirusom, među15.843 testirana uzoraka. Od posledica infekcije preminulo je 40 osoba. Na respiratorima je 180 pacijenata.

Bolja epidemijska situacija uticala je na to da se u redovan rad vrate i dva kliničko-bolnička centra u Beogradu.

“Zvezdara” otvara Službu urgentne medicine i dežurstva, a “Mišović” vraća hirurgiju i hitnu službu. Njihov blok “B” ostaje u kovid sistemu.

Pre mesec dana Kliničko bolnički centar “Bežanijska kosa” je imao 226 pacijenata, a jutros ih je 220. Pomoćnik direktora ove ustanove doktor Bogdan Crnokraka kaže za RTS da se mnogo nije promenila situacija u odnosu na pre nekoliko dana.

Crnokraka kaže da je za poslednja 24 sata na istom nivou kao i od pre nekoliko dana. Prema njegovim rečima, najviše se javljaju mlađi pacijenti, ali ima i starijih zapuštenih pacijenata, kao i onih iz drugih klinika.

Doktorka Snežana Rsovac, pulmologom iz Dečije klinike u Tiršovoj, kaže da nakon šest nedelja intenzivnijeg primanja zaražene dece sa teškom kliničkom slikom sada imaju samo dva mališana – jedno novorođenče koje je bilo na mehaničkoj ventilaciji i devojčicu koja dodatno zahteva hirurški tretman, a kovid pozitivna je. 

Novi vakcinalni punkt otvoren je u TC “Stadion” na opštini Voždovac. Punkt će raditi svakog dana od 12 do 20 časova, osim danas, kada je radno vreme od 9 do 17 časova.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još