Gračanica: Audicija za predstavu “Ljubav u getu”

Audicija za predstavu “Ljubav u getu” koju će postaviti Amatersko pozorište „Janićije Popović“ – sekcija Doma kulture „Gračanica“ biće održana u sredu 08. decembra, u dva termina – od 15 i od 19 časova.

Za audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17 godina, a odabir glumaca vršiće rediteljka Marija Đajić.

“Predstava „Ljubav u getu“ nastala po motivima teksta „Ljubav u Savamali“ Ivana Lalića je priča o ljubavi jednog izbeglice Goranca smeštenog u izbegličkom centru u Gračanici i jedne devojke iz Gračanice. To je ljubavna priča o nemogućnosti da dvoje ostvare kontakt zbog predrasuda i stereotipa što je i suština ovog dramskog dela. Za razliku od Romea i Julije, gde se ljubavi protivi porodica, ovde prepreku predstavljaju predrasude i stereotipi budući izbeglica Goranac musliman a devojka iz Gračanice Srpkinja. Ovaj komad se za razliku od „Romea i Julije“, jedne od najpoznatijih drama o nesporazumu završava srećno” kažu organizatori.

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava.

Audicija će biti održana uz poštovanje propisanih mera u borbi protiv KOVIDA 19.

Više informacija o audiciji možete dobiti na broj 038 64488 i na mejl domkulturegracanica@gmail.com

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Dom kulture “Gračanica”

Comments

Pročitaj još