• Početna>
  • Vesti>

Epidemijska situacija stabilna, ali nema opuštanja – na bolničkom lečenju više od 3.600 osoba

U Srbiji se smanjuje  broj zaraženih koronavirusom i hospitalizovanih.

Prema poslednjem preseku, od posledica zaraze koronavirusom umrlo 45 osoba, a zaražena je 1.801 osoba od 14.884 testirana uzorka, objavilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Na bolničkom lečenju je 3.681 pacijent, od kojih su 172 na respiratoru.

U jedinicama poluintenzivne i intenzivne nege u Srbiji, zdravstveni radnici su se borili za oko 15.000 života. Trenutno se u Batajnici leči oko 600 pacijenata.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 6. decembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Zbog najviše novozaraženih od početka pandemije, mnoge zemlje pooštravaju mere za nevakcinisane. Omikron- soj koronavirusa potvrđen je u 38 zemalja širom sveta, ukazuju iz Svetske zdravstvene organizacije.

Ašanin: Smiruje se situacija, u Batajnici 250 slobodnih mesta

Direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je za RTS da se polako smiruje situacija u kovid bolnicama, kao i u Klinici za infektivne i tropske bolesti.

U bolnici u Batajnici trenutno je 565 hospitalizovanih, a na intenzivnoj nezi je 60 pacijenata. U ovoj bolnici trenutno ima više d 250 slobodnih mesta, kaže dr Ašanin.

Izvor: Radio Mitrovica sever, RTS

Comments

Pročitaj još