• Početna>
  • Vesti>

Humanitarna prodajna izložba ukrasa i dekoracija povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invalitidetom, koji se obeležava 3. decembra, Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” održalo je humanitarnu prodajnu izložbu unikatnih prazničnih ukrasa i dekoracija.

Ukrasi, koje su deca sama izradila na kreativnim radionicama, biće izloženi u kafe-restoranu “Knez” na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici tokom celog dana.

Predsednica Udruženja Irena Rakić kaže da je cilj izložbe, da širu javnost upozna sa potrebama i potencijalima dece i mladih, sa smetnjama u razvoju.

„Mi svake godine obeležavamo 3. decembar. To je za nas veoma bitan dan, ali ne samo ovaj već i svaki drugi dan koji je posvećen deci i mladima sa smetnjama u razvoju. Izloženi su radovi koji su pravila deca tokom cele godine, na svojim kreativnim radionicama“ rekla je Rakić.

Zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžič kaže da je opština zainteresovana da bude u službi svih građana ravnopravno, jer kako ona kaže, i osobe sa invaliditetom jesu ravnopravni građani, kao i svi ostali ljudi koji žive na teritoriji naše opštine.

“Trudimo se da to delima i dokažemo, zato što svaki naš infrastrukturni projekat, svaka kapitalna investicija podrazumeva i uzima u obzir potrebe i osoba sa invaliditetom“ rekla je Hodžić.

Udruženje roditelja „Podrži me“ organizovalo je akciju, kako bi se obezbedila dodatna sredstva za Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama i kako bi se on stavio u funkciju.

„Jedan od razloga zbog kojeg sam ja danas ovde je da podržim ovu akciju, zato što je dnevni boravak tog tipa preko potreban deci sa invaliditetom. Nadam se, da ćemo kao opština Severna Mitrovica, u narednoj godini naći mogućnosti da, makar i simbolično, pomognemo Dnevni centar, koji će se nalaziti u Mitrovici“ kazala je zamenica gradonačelnika Hodžić.

Rukotvorine koje su predstavljene na izložbi svedoče da deca i mladi sa poteškoćama u razvoju mogu da razviju određene kognitivne i motoričke sposobnosti, kada im se pruži odgovarajuća prilika i podrška.

Sav prihod od prodaje ukrasa i dekoracija biće usmeren na opremanje Dnevnog centra za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još