• Početna>
  • Vesti>

Na svečanoj sednici konstituisan nov saziv Opštine Severna Mitrovica

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica novoizabrani gradonačelnik Milan Radojević i odbornici SO položili su zakletvu i zvanično stupili na dužnost.

Radojević je u svom obraćanju odbornicima i građanima zahvalio na ukazanom poverenju i poručio će biti na usluzi građanima i čuvati njihova prava, kao i da će nastaviti da se bori za ovaj grad i građane.

„Želim da izrazim ogromno poštovanje prema građanima opštine Severna Mitrovica, koji su u prethodnom periodu izašli na izbore i pokazali ogromnu odgovornost, iako je bio jako težak period za sve nas. Time su pokazali veliku odgovornost ali su ukazali poverenje i vama, novoizabranim odbornicima, tako da ćete vi biti njihov glas, koji će ih predstavljati u ovoj skupštini. Želim da verujem da ćemo se zajedno boriti za naš grad, da bude bolji i uređeniji sutra, nego što je to već danas. Ogroman broj glasova nosi i ogromnu odgovornost, samim tim naša je odgovornost da budemo na usluzi građanima, da saslušamo njihove potrebe, predloge i probleme. Želim da vi budete na usluzi našim sugrađanima, da zajedno radimo i gradimo naš grad. Od nas se očekuje da čuvamo prava građana“ rekao je Radojević.

On je rekao da će se jednako zalagati za srpski narod ali i za nevećinske zajednice koje žive u opštini Severna Mitrovica.

„Kao što ćemo braniti ćirilicu, tako ćemo i braniti prava ostalih zajednica na njihov jezik i pismo, kao što ćemo braniti slobodu kretanja za Srbe, tako ćemo braniti i slobodu kretanja za ostale građane i zajednice u ovom gradu. Izuzetno sam ponosan kada čujem da se naši sugrađani odlično slažu i da neguju komšijske odnose u naselju poput Bošnjačke mahale, Mikronaselja, i u drugim delovima grada“ rekao je gradonačelnik.

Za zamenicu gradonačelnika izabrana je Adrijana Hodžić, koja je i do sada bila na toj poziciji.

Na svečanom zasedanju formirana je i komisija za verifikaciju mandata odbornika, koja za cilj ima da na osnovu izbornih rezultata od 17. oktobra, utvrdi ko su odbornici u novom sazivu.

Za predsednika verifikacione komisije izabran je odbornik Siniša Lazić, a kao članovi komsiije izabrani su Ivan Virijević i Skender Sadiku.

Odbornici su nakon toga položili i potpisali zakletve da će svoju dužnost obavljati časno, lojalno, nepristrasno, svesno i u skladu sa zakonom.

Novi odbornici SO Severna Mitrovica koji su danas položili zakletvu su Ivan Zaporožac, Dušan Dimitrijević, Ivana Rakić, Jovana Stanković, Biljana Vukićević, Gordana Savić, Siniša Lazić, Nebojša Milanović, Ivan Virijević, Biljana Vidosavljević, Dejan Gurešić, Miodrag Ralić, Dragiša Maksimović, Danica Radomirović i Fljutura Hamzi Azemi.

„U skladu sa administrativnim uputstvom 2009/01 Ministarstva administracije lokalne samouprave, svaka politička opcija ima pravo da predloži kandidata za predsedavajućeg skupštine a da bi oni bili izabrani moraju da imaju deset glasova u skupštini“ rekao je najstariji odbornik Miodrag Ralić i za mesto predsedavajućeg predložio Nemanju Biševca, ispred Srpske liste.

Pre izbora predsedavajućeg formirana je i komisija za izbore, koju čine predsednik Ivan Zaporožac i članovi Dušan Dimitrijević i Fljutura Hamza Azemi, a sa 17 glasova „za“, utvrđeno je da je Nemanja Biševac budući predsedavajući SO Severna Mitrovica.

„Hvala svim kolegama koje su me podržali za predsedavajućeg skupštine. Zahvalio bih i svim građanima na podršci koju su pružili Srpskoj listi i našim kandidatima za gradonačelnika i odbornike. Nadam se da ćemo u narednom periodu u saradnji sa gradonačelnikom doneti odluke koje će poboljšati život naših građana“ rekao je Biševac.

U skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi, mesto zamenika predsedavajućeg pripalo je odborniku iz nevećinske zajednice, Skenderu Sadikuu, koji je na izborima dobio najviše glasova.

Današnjoj sednici prisustvovalo je 17 od ukupno 19 odbornika.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još