Pušten u saobraćaj novi most kod Dudinog krša

Novi most na lokaciji Dudin krš, dužine 80 metara,  koji povezuje grad Kosovsku Mitrovicu sa magistralnim putem Priština – Raška, svečano je danas otvoren za saobraćaj. Povodom 23. novembra Dana oslobođenja Kosovske Mitrovice u II Svetskom ratu i Dana Opštine Kosovska Mitrovica,  most su zajedno otvorili pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovia Aleksandar Spirić.

Stojković je ovom prilikom rekla da je ova investicija veoma važna jer simboliše zajedništvo i povezivanje Republike Srbije sa Kosovom i Metohijom.

„Ovaj most, dužine 80 metara, povezuje Kosovsku Mitrovicu sa državnim putem sa svim pristupnim saobraćajnicama, koje su takođe završene. Ovim projektom pokazujemo da ispunjavamo obećanja” istakla je Stojković i dodala da pored izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica, u gradu se radi i na  kompletnom opremanju putne infrastrukture.

Stojković je podsetila da je Kancelarija za KiM uložila sredstva i u izgradnju kružnog toka kao i rekonstrukciju ulica Lole Ribara i Rudarske čete.

„Mi nastavljamo sa ulaganjem, ne samo u putnu infrastrukturu  već i u komunalnu i svaku drugu. Nastavljamo sa izgradnjom naše Kosovske Mitrovice, kako bi bila još lepša i još primamljivija za život naših građana“ rekla je Stojković.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je naglasio je da je cilj i Vlade Srbije i njenog predsednika, kao i Kancelarije za KiM i Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, stvranje boljih uslova za život građana.

„Gotovo 140 miliona sredstava je obezbeđeno zaključkom Vlade Srbije za realizaciju ovog projekta koji je započet u avgustu mesecu, a sada je završen. Ovim će saobraćaj u gradu biti rasterećen“ podvukao je Spirić i dodao da će se u narednom periodu fokus staviti na zaštitu životne sredine, posebno na održavanje korita reke Ibar.

Spirić je najavio i angažovanje na izgradnji fudbalskog stadiona, što će podići sportske potencijale grada, a to je,  kako je istakao, naročito važno za decu Kosovske Mitrovice.

Spirić je zahvalio državnom vrhu Srbije na ulaganjima i izvođačima radova na tome što su ispoštovali sve zadate rokove.

„Ovaj most slobode i jedinstva trebalo bi da pokaže da svi moramo da ostanemo istrajni u demokratskoj borbi za bolji život svakog pojedinca u našem gradu“ dodao je Spirić.

U nastavku programa obeležavanja Dana opštine, predstavnici lokalne samouprave sa delegacijom Kancelarije za KiM, obiće će KBC Kosovska Mitrovica.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još