Kancelarija za KiM: Sramne presude Srbima se donose prema etničkom ključu sa ciljem kriminalizacije čitavog naroda

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da odluka Apelacionog suda u Prištini o potvrdi presude Srbinu iz Peći Zoranu Đokiću, od 12 godina zatvora za navodni ratni zločin, pokazuje svu ostrašćenost i jednostranost sudskih instanci u Prištini.

“O ovoj sramnoj presudi Đokićev branilac, koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, obavešten je iz medija, te nije dobio pisanu odluku, što je nedopustivo. I iz ovoga proizilazi da se presude Srbima donose prema etničkom ključu i svrha im je da se kriminalizuje čitav jedan narod i napravi veštački balans sa zločinima takozvane OVK, čijim se liderima sudi u Hagu” navodi se u saopštenju.

U saopštenju Kancelarije za KiM dodaje se da će Đokićev advokat iskoristiti mogućnost vanrednog pravnog leka i podneti zahtev za zaštitu zakonitosti, jer su, kako se navodi, Đokiću i tokom samog procesa povređena brojna prava, a tokom suđenja nijedan svedok ga nije prepoznao kao izvršioca.

“Ovakvim drakonskim kaznama pokušava se, ne samo da se Srbi oglase zločincima, već i da se svaki potencijalni povratnik odvrati od dolaska na Kosovo i Metohiju i iskoristi svoja prava” ističe se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da će nastaviti da svim raspoloživim diplomatskim i pravnim sredstvima pruža pomoć i podršku svim Srbima kojima se sudi pred sudskim instancama u Prištini i to samo zato što nose srpsko ime i prezime, uključujući i slučaj Zorana Đokića.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments